Constructorul italian isi va diversifica gama de modele cu ajutorul primului sedan din istoria marcii.

Lamborghini pregateste surprize mari pentru urmatorii ani. Dupa ce a prezentat la Salonul Auto de la Paris conceptul Estoque, constructorul italian spunea ca nu s-a luat o decizie privitoare la productia de serie a masinii, primul sedan Lamborghini din istorie.

Lamborghini va produce un sedan, posibil diesel - EstoqueIntre timp, se pare ca oficialii Lamborghini s-au hotarat. Estoque va fi produs in serie si nu oricum. Un jurnalist de la revista Autocar i-a luat un interviu sefului Lamborghini, iar acesta a spus ca Estoque va aparea pe piata in 2011. Mai mult, Estoque ar putea fi oferit cu un propulsor turbodiesel foarte performant, de cilindree mare si asta ar putea insemna V12-ele celor de la Audi. De fapt, Estoque va putea fi comandat, se pare, cu mai multe propulsoare, incluzand V10-ele de pe Gallardo si posibil un nou motor, care nu este exclus sa fie in configuratie V8 si supraalimentat.

Lamborghini va produce un sedan, posibil diesel - EstoqueOficialul italian a mai spus ca Lamborghini nu va face rabat de la performantele de top, dar ca este constient ca trebuie sa reduca emisiile la nivel de flota, chiar daca nu vor putea ajunge niciodata la limita ce va fi impusa de UE - 120 grame CO2/km.

Lamborghini va produce un sedan, posibil diesel - Estoque

Estoque este privit ca un model aparte in gama Lamborghini pentru ca doar acesta este posibil sa primeasca un tubodiesel sau un motor pe benzina supraalimentat. In rest, oficialul Lamborghini a spus ca maisnile supersport (Murcielago, Gallardo si probabil si inlocuitorii acestor doua modele) nu vor avea niciodata diesel sau supraalimentare.

Nu in ultimul rand, exista zvonuri conform carora Lamborghini studiaza si posibilitatea de a produce, in viitorul nu foarte apropiat, un SUV, un fel de inlocuitor pentru modelul LM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.