Opel Zafira a primit un propulsor turbo, alimentat cu gaz natural, care promite costuri mult mai mici de exploatare.

Zafira CNG - Turbo, cu gaz naturalOpel mizeaza de mai mult timp pe modele alimentate cu gaz natural si se pare ca piata acestor modele creste. Cel putin in Italia, locul unde Opel va prezenta, in cadrul Salonului Auto de la Bologna, cel mai puternic monovolum alimentat cu gaz.

Zafira CNG - Turbo, cu gaz naturalEste evident vorba de Zafira CNG (Compressed Natural Gas) care dispune de un propulsor de 1,6 litri, turbo, a carui putere maxima este de 150 CP. Cuplul maxim este de 210 Nm/2.300 rpm.
Practic este vorba de acelasi motor de 1,6 litri disponibil deja pe Zafira 1,6 CNG ecoFlex, model in cazul caruia propulsorul este aspirat si dezvolta 94 CP.

Zafira CNG - Turbo, cu gaz naturalCei 150 CP ai versiunii Zafira CNG Turbo permit masinii sa atinga o viteza maxima de 200 km/h, in conditiile in care consumul mediu este de doar 5,3 litri de gaz la 100 km. Masina dispune de 4 rezervoare de gaz, a caror capacitate permite o autonomie de 370 km. Motorul poate fi alimentat si cu benzina, existand si un rezervor de 14 litri pentru acest tip de combustibul, suficient pentru a suplimenta autonomia cu 150 km.

Cei de la Opel spun ca, in Germania, costul pentru a parcurge 100 km cu Zafira 1.6 CNG Turbo este de 5,3 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.