Porsche ofera pe modelul Cayenne primul diesel din istoria marcii.

Primul Porsche cu motor diesel, prezentat oficialAnuntat acum ceva vreme, primul model diesel de la Porsche isi va face aparitia incepand cu luna februarie a anului viitor. Germanii au prezentat primele informatii oficiale ale modelului si bineinteles incearca si o "justificare" pentru aceasta premiera privita nu prea entuziast de fanii Porsche. Oficialii marcii germane spun ca primul Porsche diesel vine ca un raspuns la normele tot mai stricte in ceea ce priveste emisia de noxe, multe tari asigurand reduceri importante ale taxelor pentru modelele mai putin poluante.

Primul Porsche cu motor diesel, prezentat oficialAsa cum se stia deja, Cayenne diesel preia propulsorul V6 turbodiesel de 3 litri de la Audi. Puterea maxima este de 240 CP, iar cuplul are valoarea de 550 Nm. Din punct de vedere al puterii maxime, propulsorul diesel este cel mai slab montat pana acum pe un model Cayenne. Poate acesta este si motivul pentru care Porsche nu a specificat si performantele dinamice ale masinii ci a spus doar ca masina va consuma, in medie, 9,3 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 244 grame/km. Cel mai puternic Cayenne pe benzina, modelul Turbo (500 CP), inregistreaza emisii de 358 grame/km.

Cayenne diesel va fi vandut deocamdata doar in Europa, la un pret de baza de 47.250 euro. In Germania, cu toate taxele incluse, pretul este de 56.436 euro.

Porsche mai spune ca lucreaza deja la varianta de serie a unui model Cayenne cu propulsie hibrida, care va avea un consum mediu sub 9 litri/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.