A doua generatie Renault Symbol si-a adjudecat premiul AUTOBEST 2009, devansand modelul Ford Fiesta.

Noul Renault Symbol castiga premiul AUTOBEST 2009!Noul Renault Symbol a primit premiul Autobest 2009, premiu acordat celei mai bune masini de pe pietele emergente (Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Macedonia, Grecia, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina). Juriul este format din 15 jurnalisti din tarile mentionate mai sus. Nu mai putin de 10 dintre cei 15 jurnalisti au plasat modelul francez pe primul loc in cadrul grilei de jurizare.

Noul Renault Symbol castiga premiul AUTOBEST 2009!Situatie destul de trista pentru ocupantul locului 2, Ford Fiesta. Dupa ce a pierdut titlul Car of the Year 2009 in fata modelului Opel Insignia, la doar un punct diferenta, Fiesta a fost surclasat in cadrul concursului Autobest 2009 de Renault Symbol, la o diferenta de 49 de puncte.

Pe locul 3 s-a clasat Dacia Sandero, iar locul 4 a fost obtinut de Mitsubishi Lancer.

Criteriile dupa care se acorda premiul Autobest tin cont de conditiile si necesitatile de pe pietele emergente. In cazul lui Symbol juriul a apreciat utilitatea masinii, pretul scazut, capacitatea portbagajului, costurile de intretinere, motoarele economice etc.

Noul Renault Symbol castiga premiul AUTOBEST 2009!Acum ceva timp, Symbol a atras atentia printr-un test de consum, desfasurat in Turcia, pe parcursul a 1.430 km. Aceasta distanta a fost acoperita de Renault Symbol 1,5 dCi (85 CP) cu un consum mediu de 3,15 l/100 km, la o viteza medie de 63,6 km/h. Francezii au spus atunci ca masina a ajuns la finish cu inca 8 litri de motorina in rezervor, adica ar fi capabila de o autonomie de 1.700 km in conditiile unui consum de 3,15 l/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.