Guvernul va lua o decizie privind taxa auto dupa 15 ianuarie, dupa ce variantele de modificare a taxei vor fi discutate, incepand cu 5 ianuarie, de reprezentantii ministerelor Mediului, Economiei, Finantelor, Transporturilor si ai DAE, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
Noul ministru al Mediului a anuntat luni ca va propune suspendarea temporara a prevederilor privind triplarea taxei auto "cel putin partial, pentru o luna sau doua". Ministrul a spus ca ia in calcul si aplicarea unei taxe de prima inmatriculare cu o valoare mai mica, calculata in functie de poluare, care ar urma sa fie inclusa ulterior in impozitul pe autovehicul, platit anual, scrie NewsIn.
Taxa de prima inmatriculare, introdusa in Codul Fiscal de la inceputul anului trecut, a devenit, din martie 2007, obiectul unei proceduri de incalcare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana.
Formula de calcul a taxei propusa de Guvern a facut obiectul mai multor runde de negocieri cu reprezentantii Comisiei Europene, iar autoritatile de la Bucuresti au fost nevoite sa modifice formula de calcul, astfel incat aceasta sa fie conforma cu normele europene.
O alta revizuire a taxei, cea de-a treia, a fost facuta dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, la mijlocul lunii februarie 2008, o motiune simpla a PD-L prin care se cerea anularea taxei. Guvernul a luat in calcul prevederile motiunii si a adoptat, in primavara acestui an, o noua forma de calcul.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.