Porsche Romania va lansa pe plan local in luna septembrie modelul Panamera, primul coupe cu patru usi din istoria Porsche, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei.
Noul Porsche Panamera va fi prezentat pe 19 aprilie in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, China. Modelul Gran Turismo are peste 5 metri lungime, circa 1.800 kg si va fi disponibil pentru inceput cu un motor V8 aspirat si un motor V8 bi-turbo.Panamera va fi produs din aprilie 2009 la uzina din Leipzig si va costa potrivit presei internationale de la 81.000 de euro in versiunea entry-level, echipata cu motor V6 de 3,6 litri 300 CP, pana la 125.000 euro pentru versiunea cu motor V8 de 4,8 litri 405 CP sau 520 CP.In functie de model, este disponibila fie cutia de viteze manuala cu sase trepte, fie noua cutie de viteze PDK (cutie de viteze cu ambreiaj dublu) cu sapte trepte, care poate fi comandata optional pentru toate modelele Panamera, ce nu au prevazuta aceasta dotare in echiparea standard.La cerere, Porsche ofera pentru Gran Turismo un pachet Sport Chrono, care face ca masina sa fie chiar si mai sportiva, permitand modelului Panamera sa atinga performante si mai ridicate.Modelele Panamera echipate cu motoare V6 si V8 aspirate dispun de tractiune spate. Pentru versiunea de varf pe care este montat motorul turbo este disponibil sistemul PTM (Porsche Traction Management) cu tractiune integrala activa. Sistemul PTM este disponibil si pentru celelalte modele.Pe langa suspensia standard din otel cu amortizoare variabile, ce asigura atat sportivitate cat si confort, pentru modelul Panamera este disponibila la cerere si noua suspensie pneumatica adaptabila, ce ofera un volum de aer suplimentar. Aceasta asigura o plaja larga de valori pentru caracteristica suspensiei, sporind astfel confortul si sportivitatea.Citeste articolul integral pe Wall-Street.Citeste si alte articole pe Wall-Street:1. Statele Unite au incheiat anul cu o scadere de 36% a vanzarilor auto2. Bilantul Dacia: Scadere cu 54,9% in decembrie si 16,7% pe intregul an 20083. Dacia: Crestere a vanzarilor pe piata din Europa in 2008


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.