Ford Motor Co. se afla in discutii preliminare cu Geely Automobile Holdings Ltd., in legatura cu vanzarea diviziei Volvo, in incercarea de a colecta capital pentru a evita un pachet de ajutor de la guvern, au declarat trei surse avizate.

Ford ar putea primi mai putin de 6,4 miliarde dolari, pretul platit pentru cumpararea Volvo in 1999, a spus una dintre surse, ce a refuzat sa fie numita pentru ca discutiile sunt in curs de desfasurare. Ford a contactat si Chery Automobile Co. si Chongqing Changan Automobile Co, au mai spus sursele.
Ford logoGrupul american Ford a inregistrat anul trecut o pierdere record de 14,6 miliarde dolari si incearca sa evite sa solicite imprumuturi de la guvern pentru a supravietui contextului economic, dupa ce vanzarile din Statele Unite au scazut la cel mai mic nivel din ultimii 27 de ani, scrie NewsIn.
Cumpararea ultimei marci europene de autoturisme de lux ce apartine Ford ar face ca fondatorul Geely, Li Shufu, sa-si indeplineasca ambitia de a se extinde la nivel international, desi vanzarile Volvo sunt in scadere. "Li are spirit antreprenorial si este lipsit de frica", a spus Tim Dunne, analist auto in cadrul J.D. Power and Associates. Mark Truby, purtatorul de cuvant al Ford, si Zhang Xiaodong, purtatorul de cuvant Geely, au refuzat sa comenteze.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.