Ministerul Mediului renunta la triplarea taxei de poluare auto, urmand ca aceasta sa fie diminuata printr-o noua ordonanta de urgenta, iar cei care au platit taxa tripla ar putea sa-si recupereze banii, a declarat ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Elementul nou este notificarea pe care am primit-o de la Comisia Europeana cu privire la modul de aplicare a ordonantei 218 (privind triplarea taxei auto pentru masinile second-hand, n.r.) si ca atare, pe langa celelalte avize pe care trebuie sa le contina ordonanta de urgenta ce o vom propune va trebui in mod obligatoriu sa avem si un aviz de la Comisia Europeana, drept pentru care, in perioada urmatoare, de maine-poimaine, vom face aceste diligente", a spus Nemirschi, potrivit NewsIn.
Ministerul Mediului va alege una dintre cele trei variante privind taxa auto pe care le ia in calcul, urmand sa prezinte la Bruxelles doar varianta pe care o considera "optima" pentru a obtine avizul asupra taxei de poluare auto.
Nemirschi a mai precizat ca va fi pastrata eliminarea taxei pentru masinile cu Euro 4, iar metoda de calcul va diferi in asa fel incat suma de plata sa fie mai mica decat actuala "taxa tripla".

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.