General Motors Corp., gigantul auto american grav afectat de criza economica globala, a raportat pierderi de 30,9 miliarde dolari in 2008, in contextul in care directorul executiv al companiei, Rick Wagoner, va cere Trezoreriei mai multe fonduri pentru a face fata crizei, scrie Bloomberg.

Compania a raportat pierderi de 9,6 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2008. GM a primit anterior de la guvernul american 13,4 miliarde dolari, informeaza NewsIn.
”Marimea pierderilor conteaza nu doar pentru ca va influenta costurile restructurarii companiei, dar arata cat vor mai trebui sa dea contribuabilii pentru sprijinirea acesteia”, a spus John Casesa, consultant in cadrul Casesa Shapiro Group.

GM anunta in 17 februarie ca are nevoie de inca 2 miliarde dolari pentru acoperirea cheltuielilor din martie, in conditiile in care ramane fara lichiditati. Vanzarile din trimestrul al patrulea au scazut cu 52%, la 30,8 miliarde dolari.

In 2007, compania a suferit pierderi de 38,7 miliarde dolari. GM a obtinut ultima oara profit in 2004. Compania a anuntat anterior ca va disponibiliza 47.000 de angajati in 2009.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.