Uzina Dacia va reincepe productia in zilele de sambata ca urmare a cererii inregistrata pe piata auto germana, insa nu va recurge inca la noi angajari.
Dacia Sandero“In momentul de fata, asistam la o crestere a comenzilor pe piata auto din Germania, ca urmare a programului de reinnoire a parcului auto din aceasta tara. Volumul livrarilor va depinde de numarul comenzilor primite. Ultima estimare era de 30.000 de unitati. Vor exista trei zile de sambata lucratoare. Deocamdata nu s-a pus problema unor noi angajari pe termen scurt”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Dacia.
Pentru a putea face fata cererii, la uzina de la Mioveni se lucreaza in trei schimburi, iar cadenta de fabricatie a fost marita de la 1.085 unitati pe zi la 1.200 unitati pe zi.
Piata din Germania s-a deblocat ca urmare a demararii programului de reinnoire a parcului de masini, program in cadrul caruia guvernul german ofera o prima de casare de 2.500 de euro.
Dacia a vandut anul trecut in Germania 25.500 de unitati, fiind a treia piata pentru constructorul de automobile.
Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.