Taxa auto nu va fi schimbata anul acesta, insa la 1 ianuarie 2010 va fi aplicata o alta taxa pentru intregul parc auto, nu doar pentru prima inmatriculare, a declarat secretarul de stat la Ministerul Mediului, Dan Carlan.

„Vom propune in Guvern o noua lege care sa fie trecuta prin Parlament, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2010. Prevederile noului act normativ vor fi extinse la intregul parc auto si nu numai la masinile nou inmatriculate. Noua taxa auto va fi una echitabila si nediscriminatorie”, a declarat Carlan.
Pentru programul Rabla, oficialul Ministerului Mediului a spus ca prevederile vor fi extinse si pentru masinile cumparate in leasing, pentru autovehiculele comerciale si pentru masinile cumparate de companii.
Oficialul a mai precizat ca Ministerul va incerca sa inceapa programul Rabla de la 1 ianuarie 2010.

APIA insista pentru pastrarea taxei auto pe tot anul 2009
Actuala taxa auto ar trebui mentinuta pe intregul an, pentru ca impozitul anual pe care Ministerul Mediului vrea sa il aplice nu poate fi o solutie pentru piata auto, a declarat vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto (APIA), Brent Valmar. Oficialul APIA a mai spus ca “renuntarea brusca la taxa de poluare auto efectuata la prima inmatriculare a masinilor si transformarea ei intr-un impozit trebuie sa fie facuta gradual”.
Printre masurile care ar trebui luate sunt limitarea intrarii in tara a masinilor second-hand, imbunatatirea accesului la credite, extinderea Programului Rabla pentru leasing si pentru persoane juridice. “Taxa de poluare are o valoare corecta, adaptata conditiilor pietei”, a precizat Valmar.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.