Varianta break a masinii anului 2009 in Europa este disponibila acum si pentru clientii romani.
In Europa au fost comandate pana acum 75.000 de unitati Opel Insignia, iar lansarea celei de-a treia versiuni a acestei linii, Insignia Sports Tourer, largeste paleta potentialilor clienti.
Opel Insignia STDupa cum sugereaza si denumirea lor, modelul Insignia Sports Tourer inglobeaza tehnologii de ultima ora, oferite intr-o caroserie cu aspect sportiv. Modelul etaleaza acelasi design atletic, puternic si elegant ca si versiunea berlina a familiei. Mark Adams, vice-presedintele GM Europe Design, descrie modelul Insignia ca fiind „o combinatie intre frumusetea sculpturala si precizia germana, reunind perfectiunea inginereasca si emotia intr-o armonie perfecta". „Insignia Sports Tourer nu este doar versiunea break a berlinei, ci este un autovehicul cu personalitate proprie" adauga acesta.
Opel Insignia STProiectantii liniei de autovehicule Insignia au conferit sectiunii spate a versiunii Sports Tourer o tinuta sofisticata, dar coerenta, extinzand hayonul panoramic mult inspre flancuri si accentuandu-l cu blocuri optice mari, distinctive, complet integrate. Aceasta aparitie dinamica adaposteste un habitaclu ce ofera un spatiu generos pentru cinci ocupanti si un portbagaj extrem de competitiv. Zona spate are un volum de pana la 1.530 litri. Modelul Sports Tourer are acelasi ampatament de 2,74 metri ca si modelele berlina si o lungime cu aproximativ 8 cm mai mare, ajungand la 4,91 metri.
Opel Insignia ST - interiorLansarea noului Insignia Sports Tourer este insotita de aparitia a doua motoare noi, care li se alatura celor sapte motorizari deja disponibile pentru versiunea berlina. Pentru modelele cu tractiune pe fata va fi disponibil si un motor turbo de 1,6 litri pe benzina de 180 CP, cu un cuplu de 230 Nm. Motorul 2.0 biturbo de 190 CP si cuplu de 400 Nm va fi disponibil initial in combinatie cu sistemul de tractiune integrala Adaptive 4x4, confirmand ambitia modelelor Insignia de a fi superioare celorlalte autovehicule din clasa medie. Desigur, cele doua motoare vor imbogati si gama motorizarilor disponibile pentru versiunea berlina. Ulterior, motorul 2.0 CDTI biturbo va fi oferit si pentru modelele cu tractiune pe puntea fata.
In viitorul apropiat, gama va fi extinsa cu o varianta ecoFLEX, cu un motor diesel CDTI de 2,0 litri ce poate dezvolta 160 CP si un cuplu de 350 Nm. Cu un consum scazut de carburant si inregistrand emisii de CO2 sub 140 g/km la variantele berlina, motoarele modelului Insignia ecoFLEX ofera sansa de a conduce ecologic fara a compromite performantele automobilului. „Pe langa tehnologiile de varf si standardele de siguranta ridicate, Opel Insignia Sports Tourer ilustreaza strategia Opel de a face ca inovatia si designul atractiv sa devina accesibile" declara Alain Visser, vice-presedinte al GM Europe pentru Opel.
Opel Insignia STNoul sasiu, proiectat pentru a oferi un nivel ridicat de siguranta si confort, poate fi imbunatatit suplimentar prin intermediul sistemului mecatronic inovator FlexRide, care sporeste stabilitatea si asigura amortizarea in timp real a autovehiculului, prin control electronic. De asemenea, sistemul FlexRide ii ofera soferului posibilitatea de a opta intre trei moduri de rulare. Pe langa modul standard, soferul poate alege fie modul confortabil de rulare „Tour", fie modul „Sport", mai putin confortabil, dar care ofera satisfactii crescute la condusul in forta.
In modul „Sport", conducerea unui Insignia Sports Tourer este o experienta mai activa, prin modificarea setarilor unor functii interconectate precum schimbarea directiei, controlul acceleratiei si chiar iluminarea ambianta a panoului de bord. Mai mult, clientii Insignia pot opta pentru noul si sofisticatul sistem Adaptive 4x4 cu sasiu FlexRide si diferentialul autoblocabil electronic ce distribuie proactiv cuplul pentru asigurarea unei stabilitati crescute si in acelasi timp a unei tractiuni optime si a unei manevrabilitati sporite a autovehiculului pe o mare varietate de tipuri de suprafete.
In Romania, pretul unui Opel Insigna Sports Tourer incepe de la 17.017 euro, pret fara TVA.
Sursa: Opel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.