General Motors Corp. accelereaza pregatirile pentru un posibil faliment, chiar daca directorii incearca sa faca economii mai mari in aceasta saptamana, pentru a evita acest deznodamant, au declarat surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.
GMGeneral Motors (GM) se va concentra pe crearea unei noi companii din cele mai bune active, in cazul in care va solicita protectie sub legea falimentului, au spus sursele, care au cerut sa nu fie numite, pentru ca detaliile nu sunt inca publice. Eforturile de stabili un nou obiectiv de reducere a costurilor se axeaza pe depasirea tintei actuale, de a reduce datoriile cu 46% si de a disponibiliza 47.000 angajati in 2009, si vor include discutii cu oficialii Trezoreriei, au mai spus sursele, potrivit NewsIn.
Masurile vin ca raspuns la decizia luata in martie de presedintele american, Barack Obama, ce a respins cererea GM de a pastra imprumuturi de stat in valoare de 13,4 miliarde dolari.
Respingerea unor concesii de catre muncitori si incercarea de a face economii mai mari cresc potentialul unui faliment, a spus directorul executiv, Fritz Henderson.
"Cea mai buna solutie este un acord ce nu implica falimentul, insa acest lucru va fi foarte dificil. Falimentul unei companii de marimea si de complexitatea GM nu este un lucru simplu si probabil vor aparea complicatii", a declarat Dennis Virag, presedintele Automotive Consulting Group.
Consiliul GM s-a reunit luni si vor urma alte discutii in cadrul companiei si cu administratia Obama, dupa ce celui mai mare constructor auto american i s-au oferit 60 zile pentru a se restructura fara o tinta stabilita pentru economii.
Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.