Opel a lansat cea mai economica versiune a modelului Insignia, din gama EcoFlex.
Opel Insignia este la ora actuala unul dintre cele mai interesante modele din clasa medie. Masina a primit premiul “Car of the Year”, iar publicul o apreciaza datorita designului si nivelului de finisare, cei de la Opel tintind o evidenta tenta premium pentru inlocuitorul lui Vectra.
Opel Insignia EcoFlexDupa ce Opel a prezentat recent cea mai sportiva versiune – OPC – cu un motor V6 biturbo de 2,8 litri si 325 CP, constructorul german a publicat caracteristicile celei mai economice versiuni, model din gama EcoFlex. Evident, vorbim de un model propulsat de un turbodiesel. Propulsorul este unul de 2 litri, care dezvolta 160 CP, cuplul maxim fiind la nivelul a 380 Nm, cu overboost.
Insignia EcoFlex accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,5 secunde si poate atinge o viteza maxima de 221 km/h. Daca se merge economic si daca sunt si conditii favorabile, consumul mediu inregistreaza doar 5,2 litri/100 km. Acelasi motor consuma in mod normal cu 0,5 litri mai mult la 100 km pe modelele Insignia fara modificari speciale.
Opel Insignia EcoFlexEcoFlex presupune insa modificari suplimentare care permit atingerea acestui nivel de consum. Cutia de viteze manuala cu 6 trepte are raporturile modificate, inginerii optimizand si raportul de transmisie al puntii. In plus, dedesubtul caroseriei au fost adaugate niste panouri speciale cu rol aerodinamic, iar caroseria a fost coborata cu 10 mm fata de modelele normale. In acest fel, Insignia EcoFlex are un coeficient aerodinamic de doar 0,26, unul dintre cele mai scazute pentru un model de serie.
Pe langa obtinerea consumului mediu de doar 5,2 litri/100 km, prioritatea inginerilor a fost si aceea ca masina sa afiseze performante decente. Si chiar au reusit. De exemplu, cuplul maxim este de 350 Nm si este atins de la turatia de 1.750 rpm. Pentru acceleratii sustinute (la depasire), cuplul maxim poate atinge o valoare maxima de 380 Nm, pentru maxim 15 secunde, prin intermediul functiei overboost.
Insignia EcoFlex va fi disponibil pe piata de la inceputul acestei veri, la un pret de 30.105 euro pe piata germana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.