Autoitalia a lansat ieri in Romania cel mai nou produs al celor de la Alfa Romeo, modelul MiTo.
Alfa Romeo MiToAlfa MiTo este un model care mizeaza in mare parte pe design, dar - spun italienii - si pe un comportament rutier foarte bun. Masina se vrea un concurent redutabil pentru mult mai cunoscutul Mini, cam la toate aspectele. Designul este de fapt o adaptare, la scara mai mica al celui care face din sportiva 8C Competizione una dintre cele mai frumoase masini din clasa ei.
Alfa Romeo MiToIn Romania, MiTo (Mi - de la orasul Milano, unde a fost desenata masina, iar To - de la orasul Torino, unde este produs acest model) hatchback-ul italian este disponibil cu doua motoare pe benzina si doua turbodiesel. Cel mai mic motor este unul de 1,4 litri, pe benzina, care livreaza 78 CP. Echipata cu acest motor, MiTo accelereaza de la 0 la 100 km/h in 12,3 secunde si atinge o viteza maxima de 165 km/h, in vreme ce consumul mediu este de 5,9 l/100 km. Pretul de pornire al acestei variante este de 13.990 euro (TVA inclus). Cei ce vor un propulsor pe benzina mai puternic, pot alege motorul de 1,4 litri TJet, oferit in doua versiuni de putere: 120 CP si 155 CP.
Alfa Romeo MiToSunt disponibile si doua diesel-uri, cel mai mic fiind unul de 1,3 litri MJet, care dezvolta 90 CP si afiseaza un consum mediu de 4,5 litri/100 km. Al doilea diesel are 1,6 litri si produce 120 CP, consumul mediu fiind de 4,6 l/100 km. Cel mai scump MiTo este echipat cu acest motor de 1,6 litri MJet, in varianta de echipare Distinctive si costa 19.490 euro, cu TVA inclus. Lista completa de preturi o gasiti aici.
Alfa Romeo MiToMiTo are 4.06 metri lungime, 1.44 metri inaltime si 1.72 mteri latime, iar italienii spun ca acestea sunt dimensiunile optime pentru un comportament rutier foarte bun. Mi.To va da soferului posibilitatea de a opta pentru trei setari diferite ale masinii: Dynamic - modul sport, Normal - pentru mersul in oras si All Weather - modul pentru conditii de aderenta scazuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.