Niponii au reusit sa stabileasca un nou record pe circuitul Nurburgring cu modelul GT-R, la doar cateva zile dupa cel anterior.
Japonezii de la Nissan au dezvoltat o obsesie pentru circuitul Nurburgring, imbunatatind constat timpii bolidului GT-R pe acest traseu si mentinand masina in atentia publicului.
Nissan GT-RIn primavara anului trecut, Nissan GT-R a reusit parcurgerea circuitului Nurburgring in 7 minute si 29 de secunde, dar nu a durat mult si a fost detronat de Chevrolet Corvette ZR-1, masina americana reusind un timp de 7 minute si 26,4 secunde. De atunci, Nissan a tot incercat sa imbunatateasca timpul lui GT-R si a reusit de mai multe ori. In luna aprilie a acestui an, GT-R a reusit sa obtina un timp de 7 minute si 27,56 de secunde, pentru ca recent, dupa o noua sesiune de incercari, acest timp sa coboare la 7 minute si 26,7 secunde.
Nissan GT-RAcesta este cel mai bun timp obtinut pana acum de GT-R pe Nurburgring, rezultatul fiind posibil in urma unor upgrade-uri, acestea fiind insa valabile si pentru modele vandute clientilor. Totusi, supercar-ul nipon nu a reusit sa coboare sub timpul stabilit de corvette ZR-1, masina americana avand inca un avantaj infim de 0,3 secunde. E mai mult ca sigur ca japonezii nu se vor opri aici, dar nu e exclus sa vedem o replica si din partea modelului ZR-1.
Nissan GT-RNissan GT-R are un propulsor V6, de 3,8 litri, care produce 480 CP cu ajutorul a doua turbocompresoare. Tractiunea este integrala, iar cutia de viteze este una cu dublu ambreiaj. Masina accelereaza pana la 100 km/h in sub 4 secunde si atinge peste 300 km/h. Acum ceva timp, inginerii au modificat softul programului Launch Control, asa ca masina si-a imbunatatit acceleratia 0 - 100 km/h, ajungand la o valoare de putin peste 3 secunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.