Sectorul Auto va iesi criza din criza economica avand retele de dealeri mai putine, dar mai puternice, care vor oferi niveluri superioare si mai variate de calitate si profesionalism, potrivit un studiu independent asupra pietei dealerilor de masini din Europa Centrala si de Est (CEE), efectuat de PricewaterhouseCoopers.
“Rezultatele studiului arata ca dealerii CEE prevad un an foarte dificil. Ne asteptam sa vedem si un proces mai puternic de consolidare in aceasta industrie, iar acest lucru nu se va intampla prin preluarea dealerilor mai mici de catre cei mari, ci prin achizitionarea la pret de solduri a activelor si marcilor concurentilor care se prabusesc”, a declarat Daniel Anghel, partener, taxe indirecte, PricewaterhouseCoopers.
Desi bancile introduc criterii mai stricte de imprumut, iar consumatorii sunt inca foarte precauti, pe termen lung dealerii se asteapta ca vanzarile de masini noi sa mentina o tendinta ascendenta in CEE, dat fiind atat numarul mare de persoane care cumpara pentru prima data o masina cat si o perspectiva de crestere economica sensibil mai mare decat in Europa de Vest dupa perioada de criza.
“Avem motive sa credem ca grupurile de dealeri aparute in urma fuziunilor si achizitiilor vor juca un rol mai important pe scena internationala. Suntem de parere ca noii jucatori din CEE, inclusiv Rusia, si-ar putea depasi rapid corespondentii din Europa de Vest, profitand de achizitionarea unor companii din domeniu la pretul cel mai jos al pietei”, a spus Daniel Anghel.
Studiul prezinta o imagine de ansamblu a sectorului auto din CEE si ofera date concrete privind conditiile actuale si tendintele preconizate in sectorul dealerilor de masini prin intermediul unor rapoarte de tara detaliate asupra Poloniei, Cehiei, Slovaciei si Ungariei.
In urma studiului efectuat, se observa schimbari similare in comportamentul dealerilor din diferite tari din regiune. Dealerii devin mai constienti de riscurile si oportunitatile afacerii pe piata.
Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.