Autoritatile din China au luat o decizie extrem de ciudata. Au interzis importurile anumitor modele Renault din motive de siguranta.
Renault LagunaIn vreme ce multi producatori din China incearca sa patrunda in Europa cu o multitudine de modele, marea majoritate copiate dupa modele europene de prestigiu, statul chinez a luat o decizie foarte ciudata. Practic, China a oprit temporar importul modelelor Megane, Scenic si Laguna, motivul fiind acela ca masinile nu respecta standardele de sigurata si prezinta riscuri serioase la acest capitol. Chinezii precizeaza ca decizia lor nu se bazeaza doar pe inspectia unui anumit lot, ci pe faptul ca s-au constatat nereguli de mai mult timp.
Renault MeganeOficialii chinezi nu precizeaza insa care anume sunt problemele constatate la masinile Renault. Ar fi foarte interesant de aflat, pentru ca modelele interzise in China nu au inregistrat nici un fel de probleme majore pe alte piete. Nici macar nu s-au efectuat rechemari pentru probleme serioase la aceste modele. In plus, din punct de vedere al sigurantei pasive, Renault este chiar pe val, cu aproape toate modele cotate cu 5 stele la testele EuroNCAP.
Renault Megane ScenicIndustria auto din China a cunoscut o dezvoltare extraordinara in ultimul timp, dar multitudinea de modele a producatorilor chinezi s-a lovit de multe interdictii pe pietele europene, interdictii datorate in pricipal a doua aspecte. Unele modele chinezesti au fost considerate adevarate dezastre din punct de vedere al nivelului de siguranta pasiva, dovada fiind crash-testele organizare de EuroNCAP si ADAC, iar multe din ele sunt copiate la nivel de design dupa modele europene de marca, ceea ce a atras cateva procese intentate de constructorii europeni.
Sursa: Automotive News


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.