Francezii au prezentat primele detalii despre cel mai puternic motor destinat modelelor Citroen de serie.
Citroen C5Pentru cei de la Citroen a venit vremea sa renunte de cel mai mare diesel al lor de pana acum, cel de 2, 7 litri - V6 - si 208 CP. Inginerii constructorului francez au dezvoltat un motor complet nou, tot in configuratie V6, dar care livreaza 240 CP dintr-o cilindree de 3 litri.
Chiar daca este mai mare, din punct de vedere al capacitatii cilindrice, decat motorul de 2,7 litri, noul HDi este mai economic, afisand un consum mediu de 7,4 l/100 km, adica cu un litru/100 km mai putin decat motorul de 2,7 litri. Cuplul maxim este de 450 Nm, cu 10 Nm mai mare decat cel al motorului pe care il inlocuieste, dar aceasta valoare este disponibila si mai repede, de la 1.600 rpm.
Ca si actualul diesel de 2,7 litri, noul HDi de 3 litri va fi cuplat, atat in cazul lui C5, cat si in cazul modelului mai mare, C6, la o cutie de viteze automata, cu 6 trepte.
Citroen C5


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.