Producatorul suedez de automobile sport de lux Koenigsegg, sustinut de investitori norvegieni, va prelua constructorul suedez Saab, scos la vanzare de proprietarul sau american General Motors.

Saab"Cumparatorii au semnat o scrisoare de intentie privind achizitia Saab", scrie AFP. O sursa avizata a declarat ca "ne apropiem de un acord, insa etapele finale ale tranzactiei nu au fost inca discutate".
Oficialii Saab, care in ultimele saptamani au afirmat ca se afla in discutii cu doi sau trei potentiali cumparatori privind semnarea unui acord pana la sfarsitul lunii iunie, a refuzat sa ofere informatii suplimentare, atitudine adoptata si de General Motors, potrivit NewsIn.

SaabCompania Koenigsegg nu a produs in 2008 decat aproximativ 20 de automobile sport de lux, vandute cu peste un milion de euro fiecare. Guvernul sudez a anuntat ca este dispus sa ofere garantii financiare pentru Saab Automobile, in cazul in care va exista o propunere ferma de preluare a constructorului suedez de automobile.
Saab
Fondata in 1994 de catre Christian von Koenigsegg, un om de afaceri suedez, compania a produs primul sau automobil in anul 2000, iar prima vanzare a avut loc doar in 2002.
Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.