Jaguar va oferi clientilor americani o noua versiune a modelului XF.
Jaguar XFPentru cei ce aspira la un Jaguar XF-R dar vor sa se incalzeasca mai intai cu un model apropiat ca putere va fi disponibil modelul XF Supercharged, cu un nou motor si cu performante mai bune decat versiunea de pana acum.
Jaguar XFPropulsorul este un V8 de 5 litri - tocmai pe gustul americanilor - care dezvolta 470 CP, adica ofera cu 12% mai multa putere decat V8-ul de 4,2 litri de pana acum. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 5 secunde, iar viteza maxima este limitata la 250 km/h.
Jaguar XFPe langa acest propulsor, XF Supercharged mai contine in serie si sistemul Adaptive Dynamics, care ajusteaza taria si reactiile amortizoarelor in fucntie de conditiile si cerintele de moment, plus un diferential spate controlat electronic, pentru o mai buna distributie a puterii intre cele doua roti motoare.
Vanzarile noului XF Supercharged vor debuta in luna octombrie, la un pret de 68.000 de dolari.
Cel mai puternic Jaguar XF este versiunea XF-R, dotata cu acelasi V8 de 5 litri, supraalimentat, care produce insa 510 CP.
Jaguar XFR accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde – exact acelasi timp cu al lui BMW M5 – si chiar daca a reusit sa atinga (cu modificari) 363 km/h, pentru clienti viteza maxima va fi limitata la 250 km/h. Acelasi propuslor de 5 litri si 510 CP va fi disponibil incepand cu acest an si pe modelul XKR, acesta afisand o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4,6 secunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.