Soferii vehiculelor implicate in accidente rutiere usoare, fara victime, nu vor mai fi obligati, incepand de ieri, sa mearga la politie pentru a obtine autorizatia de intrare in reparatie, daca vor completa si depune la companiile de asigurare formularul tipizat de constat amiabil.

Procedura se aplica numai cand sunt indeplinite concomitent patru conditii: s-a produs un accident rutier doar cu pagube materiale, fara vatamari corporale, au fost implicate maximum doua vehicule, care detin RCA valabil la data producerii accidentului, accidentul are loc pe teritoriul Romaniei si nu a fost comisa o infractiune prevazuta de Codul Rutier, potrivit NewsIn.
Conducatorii auto implicati intr-un asemenea accident trebuie sa completeze si sa semneze documentul de constatare amiabila de accident si sa-l depuna la societatea de asigurare la care incheiata polita RCA sau la asiguratorul celuilalt proprietar de autovehicul, daca vrea despagubiri.
Daca una din parti nu este de acord cu semnarea acestui document, atunci constatarea accidentului va putea fi facuta numai de unitatea de politie competenta.
Asiguratorul la care s-a depus documentul de constatare amiabila este obligat sa efectueze constatarea avariilor, sa elibereze documentul de introducere in reparatie a vehiculului, sa stabileasca vinovatia si sa deschida dosar de dauna.

In cazul in care asiguratorii si persoanele implicate nu vor cadea de acord cu privire la stabilirea vinovatiei, se va apela la o comisie de mediere sau la instanta de judecata.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.