Audi pregateste dezvelirea celui mai mic model al gamei, care va concura in special cu Mini si Alfa MiTo.

Audi A1 SportbackAudi va incepe productia celui mai mic model al gamei in luna octombrie a acestui an, deci sunt toate sansele ca versiunea de serie a lui Audi A1 sa fie prezentata oficial la Salonul Auto de la Frankfurt. Audi A1 va fi cel mai mic model al constructorului german si - foarte important in actuala situatie de pe piata auto - cel mai ieftin.

Audi A1 Sportback ConceptGermanii nu se pot dezice insa de nivelul marcii Audi, asa ca si cel mai ieftin model va fi unul premium. A1 va fi concurentul principal al lui Mini, dar si al noii Alfa Romeo MiTo, pe piata hatchback-urilor premium, de stil. Cu dimensiuni apropiate de ale lui Mini, noul A1 va miza pe o platforma sportiva, o alta caracteristica principala fiind manevrabilitatea.

Audi A1 Sportback ConceptAudi A1 a devenit o certitudine acum ceva timp, cand germanii au prezentat conceptul A1 Sportback, dupa ce inainte prezentasera un alt concept, Metroproject quattro. Oricum este putin probabil ca A1 sa fie oferit cu tractiune integrala quattro, din cauza dimensiunilor si caracterului in principal citadin. Motorizarile vor incepe insa cu propulsoare mici, de la 1,2 si 1,4 litri, cu supraalimentare, adica in mare parte ceea ce vedem acum sub capota noului VW Polo. Cum Mini Cooper S vine cu 175 CP, cei de la Audi nu-si vor permite sa nu ofere si o versiune "hot" a lui A1, probabil cu o putere cuprinsa intre 175 CP si 200 CP. Aceasta versiune va purta probabil numele S1.

Audi Metroproject quattroDesi conceptele pe care le puteti vedea in galeria foto nu arata deloc rau, ramane de vazut ce stil va fi preferat pentru versiunea de serie, pentru ca este putin probabil ca aceasta sa pastreze partea frontala agresiva a lui A1 Sportback concept. Designul va fi unul mai "linistit", fara extravagante, dealtfel in nota obisnuita a germanilor.

Sursa: Carscoop


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.