Top Gear a pus fata in fata doua dintre cele mai rapide berline mari din lume: BMW M5 si Jaguar XF-R.

Jaguar XF-RBMW M5 a fost considerat intotdeauna referinta limuzinelor mari la capitolul performante dinamice, dar este urmarit indeaproape (si uneori depasit) de cei doi mari rivali: Mercedes E 65 AMG si Audi RS6. Comparatia nu se termina insa aici pentru ca si cei de la Jaguar au intrat in acest club, cu al lor XF-R.

Cei de la Top Gear au realizat un comparativ intre BMW M5 si Jaguar XF-R, condimentat cu pneuri chinuite si un duel pe circuit. In plus, se pot compara timpii de pe circuitul Top Gear, realizati de The Stig.


Bolidul britanic utilizeaza un nou motor V8, cu o capacitate de 5 litri, care livreaza 510 CP, cu ajutorul supraalimentarii. Astfel, XFR este cu 3 CP mai puternic decat BMW M5. Jaguar XFR accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde – exact acelasi timp cu al lui BMW M5 – si chiar daca a reusit sa atinga (cu modificari) 363 km/h, pentru clienti viteza maxima va fi limitata la 250 km/h.

BMW M5
Jaguar XF-R


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.