BMW Group va aduce in Romania doua modele hibrid, la finalul anului X6 ActiveHybrid, iar in 2010 modelul Seria 7 ActiveHybrid.

Noile modele vor fi prezentate in versiunea de productie de serie in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sistemul de transmisie BMW X6 ActiveHybrid consta dintr-un motor V8 pe benzina, ce dezvolta 407 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si doua motoare electrice sincronizate, ce furnizeaza 91 CP, respectiv 86 CP. Valoarea maxima a puterii ansamblului este de 485 CP.

BMW X6 ActiveHybridInteractiunea foarte bine controlata a acestor trei unitati optimizeaza eficienta generala a modelului BMW X6 ActiveHybrid la orice viteza, cu o acceleratie, cu start de pe loc, pana la 100 km/h in 5,6 secunde. Viteza maxima a modelului BMW X6 ActiveHybrid este limitata electronic la 236 km/h (250 km/h cu pachetul optional Sport), cu un consum mediu de combustibil in ciclul UE de testare de 9,9 litri/100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 231 grame per kilometru.

Primul model BMW complet hibrid (full hybrid) poate rula exclusiv cu propulsie electrica si fara emisii CO2 pana la o viteza de 60 km/h, iar motorul cu combustie este activat automat atunci cand este necesar.

BMW X6 ActiveHybridFolosind cele doua motoare electrice, trei angrenaje planetare si patru ambreiaje multidisc, puterea de transmisie este distribuita printr-o cutie de viteze automata cu sapte trepte, operata printr-un selector electronic de viteze, respectiv, prin clapetele de pe volan.

Sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive distribuie puterea motorului variabil intre puntea fata si puntea spate. Motoarelor electrice sunt alimentate de un acumulator NiMH de inalta performanta, aflat sub podeaua compartimentului de bagaje, care ofera energie si catre reteaua electrica a masinii.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.