Audi a organizat un road trip de amploare, scopul principal fiind obtinerea celor mai mici consumuri medii ale mai multor modele din gama.

Audi Efficiency Challenge A to BGermanii spun ca ideea de a organiza acest road trip "de consum" le-a venit pornind de la expresia "a conduce din punctul A in punctul B" care sugereaza in primul rand realitate, sosele normale, cu soferi normali. Exact ce lipseste in salile de teste in momentul in care este stabilit consumul mediu oficial al unui model.

Audi Efficiency Challenge A to BLa aceasta calatorie au luat parte 20 de masini, din 5 game ale constructorului german si 120 de jurnalisti si clienti fideli Audi. Traseul a avut punctul de start in Norvegia si a cuprins 8 tari, finalull find programat in nordul Italiei, dupa un parcurs total de 4.182 km. Traseele variate, cu diferite forme de relief, in conditii meteorologice diferite au rolul de a da greutate cifrelor de consum afisate pe parcursul traseului si la finalul acestuia.

Traseul a fost impartit in 3 etape. Prima, din Norvegia pana la Trondheim, tot in Norvegia, a doua pana in capitala Germaniei, iar a treia si ultima pana la punctul final, localitatea Bee din nordul Italiei.

Audi Efficiency Challenge A to BCel mai economica masina s-a dovedit a fi - cum era si normal - modelul A3 echipat cu noul TDI de 1,6 litri si 105 CP. In vreme ce consumul mediu oficial este de 4,1 l/100 km, masina a obtinut pe prima a traseului un consum mediu de 3 litri/100 km. Un alt model, mult mai sportiv, S3 Sportback a reusit sa obtina un consum de 7 litri/100 km, in ciuda motorului de 2 litri TFSI care livreaza 265 CP.

Audi Efficiency Challenge A to BAudi A4, in versiunea cu motor de 2 litri TDIe a fost inregistrat in prima parte a traseului cu 3,9 litri/100 km. Chiar si puternicul S4 a impresionat, cu un consum de 7,7 litri/100 km pe aceeais portiune de drum. Printre masinile de test au fost si doua modele A5 Sportback, ambele pe benzina. Modelul cu motor de 2 litri TFSI (180 CP) a realizat un consum de benzina de 4,9 l/100 km, iar cel echipat cu FSI-ul de 3,2 litri (265 CP) a obtinut o valoare de 7,5 litri/100 km.

Audi Efficiency Challenge A to BDin test nu a lipsit SUV-ul Q7, cu doua variante de motorizare. Cel de 3 litri TDI (240 CP) s-a multumit cu doar 7,9 l/100 km, iar modelul extrem, cel echipat cu V12-ele TDI de 6 litri care furnizeaza 500 CP si 1.000 Nm a obtinut un consum de 8,7 litri/100 km.

Micul si sportivul Audi TT a obtinut 4,9 l/100 km cu motorul de 2 litri TDI si 7,3 l/100 km in versiunea TT RS.

Galeria foto (foarte mare) contine poze din acest roadtrip, accentul fiind pe masini, dar si pe peisajele oferite de locurile prin care s-a trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.