Mitsubishi i-MiEV va intra in dotarea politiei din Marea Britanie, fiind primul model electric folosit ca masina de politie.

Mitsubishi i-MiEV, modelul electric de clasa mica care va debuta in productia de serie in luna noiembrie a acestui an, iar peste inca o luna el va intra si in dotarea politiei din Marea Britanie.

Mitsubishi i-MiEV Police CarEvident, nu este vorba de curse pe autostrada, dupa soferii care au uitat de limitele de viteza, pentru ca politistii britanici au altfel de masini cu care sa faca asta. Si pana la urma e imposibil ca un i-MiEV sa se compare la acest capitol cu fratele sau mai conventional si mult mai puternic, Lancer EVO. Sau cu un Lexus IS-F. i-MiEV va fi folosit in orase, la patrulare, zonele urbane fiind mediul obligatoriu pentru micul model electric.

Mitsubishi i-MiEV Police CarMitsubishi i-MiEV, cu care echipa Sotto a facut un mic drive-test in Bucuresti ofera o autonomie de 160 km, viteza maxima fiind de 130 km/h. Caracteristicile sunt destul de bune pentru o masina de oras, dezavantajul fiind acela ca timpul de incarcare completa a bateriilor este de cel putin 6 ore in conditiile in care se foloseste o priza normala. Constructorul nipon aminteste si de faptul ca i-MiEV are avantajul de a putea transporta 4 adulti. E adevarat, insa in conditiile in care este incarcat cu 4 adulti sunt sanse mari ca autonomia de 160 km sa fie redusa simtitor.

Mitsubishi i-MiEV Police CarPolitia britanica s-a aratat interesata de i-MiEV in urma cu o luna, cand un model pregatit special a fost aratat la un eveniment dedicat tehnologiei de care dispun fortele de ordine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.