Austriacul Gerhard Plattner a reusit obtinerea unui nou record de consum, de data aceasta cu un Seat Ibiza Ecomotive.

Seat Ibiza EcomotiveGerhard Plattner este cel mai econom sofer din lume, daca este sa trecem in revista toate recordurile obtinute de el, in special in domeniul consumului de carburant. In ultimul timp, austriacul a luat la rand cam toate modele economice produse de marcile din cadrul concernului VAG, iar acum a venit randul - pentru a doua oara - ultimei generatii a modelului Ibiza Ecomotive.

Cu aceasta masina, Plattner si-a propus sa strabata nu mai putin de 12 tari, utilizand cat mai putin combustibil cu putinta. Austraiacul a strabatut o ruta care a cuprins statele: Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Croatia, Slovenia, Italy, iar Austria, Liechtenstein, Elvetia si Franta, finalul traseului fiind in Germania.

Seat Ibiza EcomotiveDistanta totala strabatuta de Gerhard Plattner a fost de 1.910 km, iar tot acest traseu a necesitat doar un plin de rezervor, mai exact 44,81 litri de motorina. Consumul mediu reusit de Plattner a fost de 2,34 l/100 km, cel mai redus - am putea spune - din clasa mica, daca este sa ne raportam la excelenta valoare (oficiala) a lui VW Polo BlueMotion - 3,3 litri/100 km.

Seat Ibiza EcomotiveGerhard Plattner cunoaste bine modelul Ibiza Ecomotive, austriacul fiind la al doilea record, unul mult mai bun de aceasta data, cu modelul spaniol. In luna aprilie a acestui an, austriacul a condus de la Martorell (Spania) la Göttingen (Germania) obtinand un consum mediu de 2,9 l/100 km.

Seat ofera modelul Ibiza Ecomotive in versiune cu 3 si 5 usi, iar propulsorul este unul turbodiesel, care dezvolta 80 CP dintr-o cilindree de 1,4 litri. Inginerii au modificat electronica motorului, au optimizat cutia de viteze, care dispune de raporturi mai mari, si au prevazut pneuri speciale, ale caror jante dispun de capace mai aerodinamice. In plus, in incercarea de a reduce greutatea, roata de rezerva a fost inlocuita cu un kit de reparatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.