Cel mai nou, dar si cel mai atragator hothatch francez vine in Romania anul viitor.

Renault Megane RS 250In primul rand a impresionat prin stil, iar acum este randul performantelor. Megane Coupe a fost transformat de francezi intr-un adevarat hothatch prin intermediul noului Megane RS 250, care afiseaza performante foarte bune si un stil foarte sportiv, lipsit de controversele lui R26.R.

Motorul turbo, cu o capacitate de 2 litri, furnizeaza 250 CP/5.500 rpm si 340 Nm/3.000 rpm. Cutia de viteze este una manuala, cu 6 trepte. Chiar daca vorbim de un propulsor supraalimentat, puterea litrica de 125 CP/litru reprezinta o realizare tehnica de admirat. Practic, Megane RS 250 domina la nivel de putere si performante hothatch-urile normale, doar Mazda3 MPS dezvoltand mai multa putere - 260 CP.

Renault Megane RS 250Se pare insa ca avantajului lui Megane rS 250 sta in manevrabilitate, toate testele facute pana acum evidentiind un comportament lipsit de neajunsurile transmiterii a 250 CP doar pe puntea fata. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 6,1 secunde. Cu aceeasi valoare pe care o afiseaza si Mazda3 MPS, noul Megane RS 250 sta mai bine decat majoritatea hothatch-urilor la capitolul acceleratie. Renault ofera doua versiuni de sasiu pentru RS 250, cel standard "Sport" si cel "Cup", care presupune si existenta unui diferential cu alunecare limitata.


Renault Megane RS 250Noul Megane RS este situat cumva la granita. Intre hothatch-urile normale, cum ar fi Golf GTI, Honda Civic Type R si Seat Leon Cupra si super hothatch-urile Golf R, Scirocco R sau Leon Cupra R. Francezii, care de ani de zile incearca sa aiba un model sportiv autentic, care sa se bata de la egal la egal cu modelele consacrate, se pare ca au reusit sa construiasca un model foarte bun, care pune probleme serioase hothatch-urilor de traditie. Nu doar la performante, ci si la pret, noul RS 250 fiind asteptat la un pret usor sub 30.000 euro.

Un gadget care va atrage cu siguranta pasionatii de hothatch-uri este Renaultsport Monitor, un sistem de telemetrie care afiseaza, pe langa timpii pe circuit si informatii precum timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h, puterea utilizata, cuplul, dar si presiunea in turbina sau in circuitul de franare, alaturi de g-urile atinse de masina in accelerare, franare si viraje.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.