Cu Alain Prost la volan, Dacia Duster a castigat o prima cursa pe zapada in cadrul competitiei Trophee Andros.

Dacia Duster Trophee AndrosDacia Duster a debutat in cadrul competitiei Trophee Andros, cu Alain Prost la volan, dar nimeni nu se astepta la o victorie atat de rapida. Nici macar fostul campion mondial de Formula 1, mai ales dupa ce Duster-ul a avut un accident in prima zi si a iesit destul de sifonat. Mecanicii au lucrat insa toata noaptea, au reusit sa puna masina la punct, iar a doua zi Alain Prost a bifat prima victorie pentru Dacia Duster in aceasta competitie, fiind urmat de Olivier Panis, pe o Skoda Fabia.

Mai mult, Alain Prost este - dupa doua curse - pe locul 2 in clasamentul general si este acum motivat sa obtina si alte victorii.

Dacia Duster Trophee AndrosModelul folosit de Alain Prost nu are nimic de-a face cu modelul de serie, in ceea ce priveste partea mecanica. Masina de competitie este echipata cu un motor V6, de 3 litri, care dezvolta 350 CP/7.500 rpm si 360 Nm/5.500 rpm. Motorul este amplasat central, in spatele soferului, pentru ca in cursele pe zapada este nevoie de o distributie cat mai echilibrata a greutatii. Masina nu cantareste mai mult de 950 kg, are tractiune integrala si directie pe toate cele 4 roti.

Versiune de serie a primului SUV Dacia va debuta in primavara anului viitor, la Salonul Auto de la Geneva.

Dacia Duster Trophee Andros


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.