Duster, SUV fabricat la Mioveni si comercializat atat sub marca Dacia, cat si Renault, daca va avea succes in Europa, va ajuta constructorul francez de automobile sa se reintoarca pe piata americana, dupa mai bine de 20 de ani.

Dacia DusterRenault considera ca este timpul sa comercializeze masini low-cost in America de Nord si Asia de Sud-Est, a spus Gerard Detourbet, seful programului Logan, citat de The Wall Street Journal.
Producatorul francez de masini nu a mai fost prezent in America de Nord din anul 1987, cand alianta sa cu Encore s-a incheiat, potrivit PRNews.

Dacia Duster“Ne uitam la Asia de Sud-Est cu atentie .. Am vrut sa nu ajungem acolo din diverse motive. Insa ideea este ca vom fi prezenti pe toate pietele…”, a spus Detourbet.

Dacia va lansa modelul Duster, in Europa, Turcia, Algeria si Maroc in primavara anului viitor, iar din iunie 2010 sub marca Renault in Ucraina, Orientul Mijlociu si Africa.

Dacia DusterDacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.6 si 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - capacitate cilindrica 1.5 si 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrica si 105 CP.

Capacitatea maxima de productie a modelului Duster in Romania este de 150.000 de unitati, in timp ce uzinele din Brazilia si Rusia vor putea livra pana la 100.000, respectiv 80.000 masini.

SUV-ul Duster este al 6-lea vehicul al gamei Dacia, dupa Sandero, Logan, Logan MCV si vehiculele utilitare Logan VAN si Logan Pick-Up.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.