Inmatricularile de autoturisme premium in Romania au scazut in primele 11 luni cu 60%, la 4.474 de unitati, de la 10.975 de masini in intervalul ianuarie - noiembrie 2008, potrivit Directiei Regim Permise si Inmatriculari a Vehiculelor (DRPCIV). Marcile auto premium au raportat scaderi intre 53% si 75%.

Cadillac: 16 unitati
Cadillac EscaladeCadillac a avut anul acesta 16 autoturisme inmatriculate in Romania, in scadere cu 56% fata de primele 11 luni ale anului trecut cand au fost livrate 36 de masini.
Cea mai buna luna pentru marca americana a fost anul acesta februarie cu 3 unitati, iar anul trecut iunie si septembrie cu cate 6 unitati.
Cele mai dorite modele Cadillac in Romania au fost CTS si Escalade.

Infiniti: 22 unitati
Romanii au inmatriculat anul acesta 22 de unitati Infiniti, in scadere cu 53%, fata de ianuarie-noiembrie 2008. Anul trecut in primele 11 luni au fost inregistrate pe piata romaneasca 47 de unitati.
Cele mai bune luni pentru Infiniti au fost in 2009 martie si august cu cate 5 unitati, iar anul trecut a fost iulie cu 7 unitati.
Marca japoneza este prezenta in Romania prin AutoItalia Group, care a devenit anul acesta importatorul Infiniti. Infiniti provine din Japonia, avand disponibile modele performante sedan, coupe, SUV si crossover.

Jaguar: 50 unitati

Jaguar XF-RCea mai mare scadere la inmatriculari in segmentul premium a avut-o Jaguar, fiind inregistrate cu 75% mai putine masini in primele 11 luni.
In Romania, au fost inmatriculate anul acesta 50 de autoturisme Jaguar, in scadere de la 203 unitati in ianuarie-noiembrie 2008.
Anul acesta, iulie a fost cea mai buna luna pentru Jaguar cu 10 unitati livrate, iar anul trecut, august cu 33 masini. Cele mai apreciate modele Jaguar in Romania sunt XF si X-Type.

Citeste articolul complet pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.