Premierul Emil Boc a anuntat, la inceputul sedintei de Guvern, ca programul "Rabla" va fi continuat si dupa 1 ianuarie 2010, mentionand ca nu exista impedimente legale care sa blocheze desfasurarea programului.

"El (programul Rabla, n.r) se continua dupa 1 ianuarie si nu exista impedimente legale pentru ca el sa mearga mai departe", a declarat Emil Boc, citat de NewsIn.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat la investire ca vrea sa promoveze o ordonanta de urgenta privind taxa auto pentru a scapa macar de una din cele cinci proceduri de infringement motivate.

El a adaugat ca programul Rabla va porni de la 1 ianuarie, iar in ce priveste programul pentru innoirea parcului de tractoare - ghidul de finantare este finalizat, programul urmand sa inceapa cat de curand.

De asemenea, presedintele APIA, Ernest Popovici, a declarat ca programul de innoire a parcului auto, cunoscut ca Programul Rabla, ar trebui sa continue inca patru-cinci ani si, pentru a-si dovedi eficienta, ar trebui, printre altele, sa inceapa la 1 ianuarie.

"Pentru ca Programul Rabla sa-si dovedeasca eficienta, este nevoie ca mai multi factori sa fie indepliniti cumulativ. In primul rand sa nu mai inceapa in februarie-martie, ci la 1 ianuarie. Totodata, trebuie sa poata intra in program nu doar persoanele fizice, ci si cele juridice, sa poata fi incluse si autovehiculele comerciale usoare, nu doar autoturismele, si sa fie implicate si societatile de leasing", a precizat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.