Tata Nano, cea mai ieftina masina din lume, cu un pret de 2.000 de dolari, va avea o versiune de 220.000 de dolari, potrivit AFP, citat de channelnewsasia.com

Tata NanoConstructorul auto indian Tata Motors produce modelul Tata Nano. Masina are o lungime de 3 metri, patru usi si cinci locuri si nu are air-baguri, aer condtionat si nici aparat de radio.

Compania D.C. Design cu sediul in Mumbai va modifica modelul de serie Tata Nano, din care va pastra doar caroseria, masina de 220.000 de dolari primind un interior nou si un motor mai puternic.

Motorul de serie de pe modelul Nano cu doi cilindri 624cc, 33 CP, va fi inlocuit cu o motorizare de 1,6 litri.

Primul prototip va fi prezentat in doua luni.

Tata Nano“Munca noastra inseamna produse de inalta tehnologie. Am dori sa pastram pretul mic, insa tehnologia si volumul de munca vor urca pretul de la 2.000 de dolari la 220.000 de dolari, cost care va fi justificat. Vom pastra doar caroseria, in rest totul va fi diferit”, a spus Dilip Chhabaria, seful D.C. Design.

Tata NanoCaroseria va fi realizata din fibra de carbon pentru a pastra greutatea scazuta. Noul Nano va avea roti sport de 20 inch. D.C. Design va modifica sistemul de franare si suspensiile.

Indienii se asteapta sa vanda anual intre doua si cinci unitati Nano de 220.000 de dolari, mizand pe faptul ca doar persoanele cu statut social inalt vor putea plati de 100 de ori pretul modelului de serie.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.