Suma alocata pentru programul Rabla din 2010 este de 228 milioane lei, iar Administratia Fondului de Mediu (AFM) va organiza in perioada 15-28 ianuarie sesiunea de validare a producatorilor din acest program de stimulare a innoirii parcului auto, potrivit datelor Administratiei, scrie NewsIn.

Astfel, numarul de masini care ar trebui scoase din uz in acest an este de 60.000, dupa ce prima de casare a fost mentinuta la 3.800 lei.

Pe 5 ianuarie, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat ca persoanele juridice ar putea primi in acest an pana la zece tichete valorice pentru cumpararea de masini noi.

"Dupa aprobarea bugetului national si a bugetului fondului de mediu, sper ca la 15 ianuarie va fi demarat programul. In prezent sunt 228 milioane lei, dar suma poate fi marita daca va exista cerere", a mai spus Borbely.

Un tichet valoric este de 3.800 lei, iar o persoana fizica poate da cel mult trei tichete pentru cumpararea unei masini noi. Autoturismele si autoutilitarele de pana la 3,5 tone pot fi cumparate inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.

Romanii au luat anul trecut numai 32.327 de masini noi prin programul Rabla, respectiv 65% din totalul autoturismelor alocate populatiei pentru scoaterea din circulatie in 2009, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu, aceasta fiind cea mai scazuta rata de succes a programului de la lansarea sa in 2005.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.