General Motors a precizat in mod clar ca va inchide subsidiara suedeza Saab, sustinand ca niciunul dintre candidatii pentru preluarea acesteia nu a prezentat o oferta viabila pentru a-i schimba decizia.

Saab"Inchidem Saab. Am inceput lichidarea sa", a declatrat jurnalistilor presedintele si director general interimar al GM, Ed Whitacre, in cadrul salonului auto de la Detroit.

Vicepresedintele grupului american, Bob Lutz, a precizat la randul sau ca lichidarea va continua pana la capat in cazul in care nu apare vreo alta oferta care sa fie "mai buna pentru noi decat lichidarea din punct de vedere financiar", informeaza NewsIn.

GM anuntase saptamana trecuta ca a mandatat cabinetul AlixPartners, specializat in restructurari de companii, pentru a administra lichidarea Saab.

Saab"In privinta riscului si finantarii pe termen foarte scurt, ofertele pe care le-am primit pana acum au aceeasi valoare ca si lichidarea", a afirmat Bob Lutz.

Sindicatul suedez IF Metall, care are un reprezentant in consiliul de administratie al Saab, a anuntat ca boardul companiei suedeze "a decis (...) sa plaseze compania in lichidare judiciara", intr-un comunicat in care apreciaza decizia drept "iresponsabila".

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.