Recent lansata, Dacia Duster intra intr-o noua competitie, de data acesta in desertul Sahara.

Dacia DusterDupa ce s-a descurcat foarte bine in Trofeul Andros, unde a obtinut locul 2 in clasamentul general cu Alain Prost la volan, Dacia Duster intra intr-o noua competitie. Una desfasurata in Maroc, piata foarte importanta pentru Dacia.

Dacia DusterCompetitia care va purta Dacia Duster prin muntii din Maroc si prin desertul Sahara se numeste Aïcha des Gazelles si este rezervata femeilor. In competitie vor concura doua angajate ale grupului Renault, Isabelle Charles, responsabila pentru culori si design-ul materialelor modelului Duster si Nathalie Descout, responsabila pentru campania de promovare a lui Duster.

Dacia DusterCele doua modele care intra in competitie sunt echipate cu motorul de 1,5 litri dCi de 85 CP si cu tractiune integrala. Modificarile sunt minime fata de versiunea de serie, iar raliul nu pune accentul pe viteza, ci pe parcurgerea unei distante cat mai scurte intre punctele de control ale celor 6 etape. Concurentele au la dispozitie doat o harta si o busola pentru a se orienta intre punctele de control. Distanta totala care trebuie parcursa in competitie este de 2.500 km.

Ideea generala este ca echipajele sa obtina valori cat mai mici de CO2 pe parcursul raliului. Nu conteaza viteza, ci economia de combustibil, care este direct legata de emisiile de CO2.

Dacia Duster


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.