Un nou video care ne arata o parte din testele cu Dacia Duster, facute in timpul dezvoltarii.

Dacia DusterIn mai multe randuri, oficialii Dacia au declarat ca isi pun mari sperante in SUV-ul Duster pentru aceasta perioada grea a industriei auto. Primul pas - cel mai important - a fost facut deosebit de bine, preturile Daciei Duster fiind mai bune decat cele mai optimiste previziuni.

Dacia DusterAdevaratul test al avantajelor masinii va fi insa jurizat de clienti, dupa lansarea din decursul acestei luni. Este vorba, printre altele, de costuri de intretinere, consum si fiabilitate. Acest din urma criteriu pare sa fi fost una dintre preocuparile principale ale celor de la Dacia.

Francezii subliniaza acest aspect printr-un clip video facut in timpul testelor de fiabilitate, cu masina camuflata. Asta dupa ce acum cateva zile am putut vedea doua clipuri in care masina ne arata ce poate face in offroad, necamuflata. Iata insa ca se poate si mai mult.


Dacia Duster are un sistem de tractiune integrala preluat de la Nissan. In mod normal, la rularea pe suprafete cu aderenta buna, tractiunea este pe puntea fata. In acest fel se reduce consumul si nu se uzeaza inutil transmisia integrala.

Dacia DusterPentru suprafete cu aderenta precara, pentru o mai mare siguranta se merge in modul Auto al transmisiei. In acest caz, electronica simte care dintre roti patineaza si distribuie putere rotilor cu cea mai buna aderenta. Daca sunt conditii extreme, in offroad mai greu, soferul cupleaza 4x4 Lock, iar distributia puterii se face in mod egal catre cele doua punti. Aceasta optiune este activa doar la viteze reduse, pana la 40 km/h, dupa care sistemul revine automat in modul Auto.

Cei de la Dacia spun ca prima treapta a cutiei de viteze manuala, cu 6 trepte, este foarte scurta pentru a permite rularea cu viteze mici, stabile, in teren greu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.