Ford a prezentat noua masina a politiei americane, bazata pe modelul Taurus.

Ford Police InterceptorFord Crown Victoria se pregateste sa iasa la o binemeritata pensie, dupa ce a slujit politia americana inca din anii '90. Ford ramane furnizorul oficial si tocmai a prezentat modelul inlocuitor, un Taurus mai performant, dar si mai sigur, dezvoltata dupa cerintele politistilor.

Noul Ford Interceptor va intra in serviciu la sfarsitul anului 2011, atunci cand productia modelului Crown Victoria va inceta. Americanii au prezentat insa noua masina de politie, iar aceasta este mai rapida, mai sigura, dar si mai economica.

Ford Police InterceptorIn vreme ce motorul de baza al modelului Crown Victoria este un V8 de 4,6 litri, Ford propune pentru noul Taurus Interceptor un V6 de 3,5 litri, care dezvolta 263 CP. Pentru masinile de patrulare de pe autostrazi, implicate deseori in urmariri la viteza mare, se va opta insa pentru acelasi motor, dar cu supraalimentare, astfel incat puterea maxima disponibila va fi de 365 CP. In plus, pentru acesta versiune de motorizare, tractiunea este integrala. Pentru ambele versiuni ale motorului, cutia de viteze este una automata, cu 6 trepte.

Ford Police Interceptor2In dezvoltarea noului Interceptor, accentul a fost pus in primul rand pe siguranta. Astfel, masina trece testul de impact din spate la 120 km/h, are scaune cu platose de metal integrate, astfel incat politistii de pe locurile din fata sa nu fie injunghiati de cei pe care ii transporta in spate, iar o galerie completa de airbag-uri asigura protectia in caz de accident. Bineinteles ca la bord sunt montate toate echipamentele indispensabile politistilor americani: computer pentru identificare, statii radio, camere video etc.

Ford Police Interceptor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.