Cel mai de succes model de superlux a fost programat sa fie si foarte longeviv.

Rolls-Royce PhantomRolls-Royce joaca intr-o liga aparte, cea a masinilor de superlux, liga in care jumatate de milion de euro asigura accesul la suprematia absoluta in materie de lux si performanta pe 4 roti. Este un segment mic, cu clienti dispusi sa plateasca sume exorbitante, dar si extrem de pretentiosi.

Rolls-Royce PhantomRolls-Royce a acaparat acest segment acum 7 ani, cu modelul Phantom, renascut sub tutela BMW si nu pare dispus sa cedeze nimic. Ba chiar sta atata de bine pe piata, incat germanii si britanicii par sa fi decis ca nu vor schimba generatia decat peste 6 ani de acum incolo. Asta ar insemna un ciclu de viata de 13 ani pentru Phantom, extrem de mult in conditiile in care o masina normala schimba generatia la maxim 7 ani.

Rolls-Royce PhantomEste cumva de inteles de ce modelul Phantom isi permite sa stea pe piata, neschimbat, timp de 13 ani. Nu prea are concurenta si este atat de bun, incat nu prea poate fi ajuns. Principalul concurent, Maybach, nu merge deloc atat de bine, ba chiar se poate spune ca a piedut iremediabila batalia, in conditiile in care au aparut zvonuri conform carora Mercedes ar putea inchide Maybach in cel mult doi ani din cazua cererii reduse de pe piata.

MaybachPrincipalul motiv al acestei decizii luate de germani este faptul ca Maybach nu este deloc rentabil. Cauza consta in faptul ca Maybach este vazut ca un Mercedes S-Klasse mai mare, cam cu acelasi echipamente, dar de peste 2 ori mai scump. Mercedes se gandeste chiar la faptul ca viitoare generatie S-Klasse va fi atat de aproape de Maybach, incat aceasta marca nu mai are rost pe piata.

Rolls-Royce PhantomIn schimb, Rolls-Royce Phantom, cu derivatele sale, este preferatul clientilor cu averi considerabile, asa ca BMW nu vede de ce nu ar pastra modelul in productie un timp de doua ori mai mare decat pentru o masina obsinuita.

Sursa: Autoblog


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.