Jurnalistii de la Evo au pus fata in fata cele mai interesante hothatch-uri ale momentului.

Ford Focus RSFord Focus RS si Renault Megane RS250 sunt hothatch-urile momentului, iar comparativele intre ele sunt mai mult decat necesare. Ambele arata foarte bine si au o gramada de CP avand in vedere ca acestia sunt transmisi la sol doar de puntea fata.

Renault Megane RSNoul Megane RS250 are un motor cu 4 cilindri, de 2 litri, turbo, care produce 250 CP si asigura sprintul de la 0 la 100 km/h 6,1 secunde, plus o viteza maxima de 250 km/h. Hothatch-ul francezilor a fost foarte laudat pana acum pentru felul in care permite folosirea resurselor de putere fara sa piarda la capitolul precizie.

Ford Focus RSFocus RS este mai puternic, are un motor cu 5 cilindri, de 2,5 litri, turbo, care produce 300 CP. Accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde si atinge o viteza maxima de 263 km/h. Ca si Megane RS250, hothatch-ul Ford reuseste sa puna jos cei 300 CP foarte eficient, prin intermediul unei suspensii fata modificata.



Foarte interesant este faptul ca cei de la EVO spun ca au testat masinile pe banc si au obtinut o putere maxima de 270 CP de la Megane RS250 (cu 20 CP mai mult decat spune constructorul), dar numai 278 CP de la Focus RS, fata de 300 CP cat trebuia sa aiba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.