Volvo a organizat o demonstratie cu noul S60 in fata jurnalistilor suedezi. Acestia au avut parte de o surpriza.

Volvo S60Volvo a insistat in ultimul timp pe un sistem de siguranta revolutionar, care ar trebui sa fie extrem de eficient in oras. Acesta se numeste "Collision Warning with Auto Brake" si preia controlul in cazul in care soferul este neatent.

Volvo S60Acest sistem monitorizeaza in permanenta distanta fata de masina care ruleaza in fata. Cand aceasta distanta scade sub o anumita valoare, in functie de viteza de deplasare, sistemul alerteaza soferul prin niste semnale in bord. Ideea ar fi ca acesta sa observe problema si sa franeze pentru a evita impactul.

Volvo S60Daca soferul nu reactioneaza, pentru ca nu observa apropierea fata de masina din fata, sistemul comanda actionarea franelor. In functie de gravitatea situatiei se ajunge in ultima instanta la franare completa. In mod normal sistemul este proiectat sa franeze masina in as afel incat sa evite impactul cu maisna din fata.

Volvo S60Exact acest lucru au incercat suedezii sa-l arate jurnalistilor, in cadrul unei demonstratii. Masina, un Volvo S60, a fost lansata automat, fara sofer, cu viteza de 35 km/h, catre remorca unui camion stationar. In mod normal, sistemul "Collision Warning with Auto Brake" ar fi trebuit sa detecteze camionul din fata si sa franeze complet masina, in as afel incat sa evite impactul.

Insa, spre stupefactia jurnalistilor prezenti, masina a ratat complet franarea si s-a oprit direct in spatele remorcii pe care trebuia s-o evite. Momentul a fost destul d epenibil pentru oficialii constructorului suedez, care au spus ca eroarea a fost una umana, din cauza bateriei masinii. Teoretic, daca ar fi fost cineva la volan, ar fi observat ca sistemul nu functioneaza si fie ar fi franat, fie ar fi virat pentru a nu lovi obstacolul.

Sursa: Carscoop


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.