BMW a anuntat ca este gata sa face primele livrari ale noului M3 GTS. Acum a fost anunta si pretul masinii.

BMW i-a intaratat pe fanii modelului M3 inca de anul trecut, cand a anuntat modelul M3 GTS. O versiune speciala, creata pentru circuite, dar omologata si pentru sosea.

BMW M3 GTSMasina nu arata chiar extrem, dar oricine observa ca nu este vorba de modelul normal. Buza din fibra de carbon a spoilerului, plafonul din carbon, dar mai ales eleronul mare montat pe capota spate sugereaza parca o masina de curse domesticita.

BMW M3 GTSNici interiorul nu mai este ce-a fost. Doar doua locuri, fara sistem audio sau aer conditionat si mai multe insertii de carbon. Nu de duci pe circuit cu toata familia, asa ca scaunele spate au disparut, fiind inlocuite cu un rollcage. Scaunele sunt unele aproape de curse, cu centuri speciale si nu lipseste din peisaj nici macar extinctorul.

BMW M3 GTSPe langa faptul ca greutatea a scazut la 1,5 tone, M3 GTS a primit modificari si la motorul V8. Acesta are acum 4,4 litri in loc de 4 litri si dezvolta 450 CP/8.300 rpm, cu 30 CP mai mult decat M3. Si cuplul a crescut cu 40 Nm pana la 440 Nm/3.750 rpm. Cutia de viteze cu 7 trepte si doua discuri de ambreiaj a fost ajustata pentru circuit, acelasi tratament fiind primit si de suspensii.

BMW M3 GTS ajunge la 100 km/h in 4,4 secunde si cum a fost dezvoltat pentru rularea pe circuit, viteza maxima nu mai este limitata la 250 km/h, ci ajunge la 305 km/h.
Pretul pentru piata germana este unul destul de piperat, dar bavarezii sunt siguri ca nu vor ave adeloc probleme in a gasi cumparatori pentru M3 GTS. Masina costa in Germania, cu toate taxele incluse, 136.850 euro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin
 

Contacteaza-ne

Foloseste formularul de mai jos

sau mai rapid pe