Volkswagen a ales sa-i incante pe fanii GTI cu un concept deosebit al actualei versiuni. Nu chiar extrema, dar interesanta.

VW Golf GTI ExcessivePentru intalnirea pasionatilor de Golf GTI din acest an, de la Wörthersee (Austria), constructorul german a pregatit conceptul Golf GTI Excessive, poate si pentru a le da fanilor maisnii o alternativa la kiturile de tuning omniprezente pentru acest model.

VW Golf GTI ExcessiveGolf GTI Excessive mizeaza la nivel vizual pe culoarea speciala, completata insa de conturul negru pentru partea inferioara a caroseriei. Nu lipsesc jantele, tot negre, dar si farurile cu fond negru. Bineinteles ca germanii au incercat sa ofere un kit special, dar si de bun gust pentru o masina care are foarte multi fani.

Golf GTI W12Totusi, cel mai interesant Golf GTI prezentat la Wörthersee ramane fara indoiala modelul Golf GTI W12, aratat acum 3 ani, bolidul de atunci uimind asistenta cu 650 CP. Masina era complet functionala, dar cand a fost testata s-a dovedit ca nemtii nu pusesera prea mare accent pe tinuta de drum, asa incat cei 650 CP impresionau doar in linie dreapta.

VW Golf GTI ExcessiveConceptul din acest an, Excessive, nu are doar un kit de caroserie. VW a vrut sa-i ofera o tinuta de drum mai buna si a modificat ecartamentul, a schimbat amortizoarele cu unele mai dure si a micsorat garda la sol. Oficialii VW spun ca au vrut sa arate potentialul de design pe care il are GTI-ul.

Motorul a ramas insa neschimbat. Are 2 litri si ofera 210 CP cu ajutorul supraalimentarii. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,9 secunde si atinge o viteza maxima de 240 km/h.

Tot la Wörthersee, VW a prezentat si Golf GTI adidas, o editie speciala destinata, spune VW, colectionarilor. Masina are un interior special, desenat in colaborare cu adidas. Scaunele au fost redesenate, materialele sunt unele speciale si sunt prezente si echipamente suplimentare, cum ar fi farurile bixenon si stopurile cu LED-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.