Auto 7 Iulie 2010 00:05
Ultimul Dodge Viper a iesit de pe linia de productie in cadrul unei ceremonii la care au participat cei pasionati de bolidul american.

Dodge a terminat cu actuala generatie a modelului Viper, ultimul exemplar fiind livrat acum cateva zile, direct de pe linia de productie. Masina a fost cumparata de un cuplu texan, care detine cea mai mare colectie de Viper-uri din lume - 40 de exemplare. Dealtfel, ei au putut customiza Viper-ul dupa propriile gusturi.

Dodge Viper a fost lansat in 1992 si a socat atunci prin motorul imens V10, de 8 litri, dar si prin agresivitatea designului. Viper a fost inspirat de legandarul AC Cobra si adevarul este ca prima generatie era la fel de brutala. Fara prea multa asistare electronica, Viper i-a cucerit definitiv pe cei amatori de senzatii tari si periculoase.

A doua generatie a primit tot un V10, de 8,3 litri si si-a facut loc intre masinile supersport europene, cu o acceleratie 0 - 100 km/h in 4 secunde si viteza maxima de peste 300 km/h.

La acest moment exista doar speculatii despre o noua generatie, deoarece Chrysler n-a confirmat nimic. Nu este insa exclus ca grupul american sa renunte, timp de cativa ani, la un nou Viper din cauza conditiile economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.