Auto 9 Iulie 2010 00:05
Cel mai apreciat sedan sport din lume schimba generatia, iar noul model se anunta din nou referinta segmentului.

Fiecare lansare a unei noi generatii M5 este un eveniment deosebit, pentru ca aceasta masina reprezinta cam tot ceea ce are mai bun BMW Motorsport la nivelul masinilor de strada. Sunt cele mai puternice din gama, pline cu tehnologie si foarte-foarte rapide. Anul acesta ets eun astfel de moment pentru ca noul M5 este asteptat pentru Salonul Auto de la Paris, unde va fi probabil expus sub forma de concept.

BMW M5Actualul M5, a carui productie a fost oprita zilele trecute este cel mai de succes M5 din istoria acestui model, din punct de vedere al vanzarilor. A fost produs de-a lungul a 5 ani in 20.548 de exemplare, putin mai mult decat cele 20.482 de exemplare ale predecesorului sau. BMW a produs 19.523 de berline, in vreme ce versiunea Touring numara 1.025 de exemplare. Cu aceasta generatie, BMW a revenit la oferirea unui M5 break, dar decizia n-a fost poate chiar atat de buna, pentru ca M5 Touring s-a vandut in doar putin peste 1.000 de exemplare in 3 ani de productie.

Aceasta generatie va ramane probabil singura care a avut sub capota un propulsor V10, pentru ca de acum incolo BMW mizeaza pe motoare mai mici si supraalimentate. V10-ele de 5 litri, cu tehnologie din motorsport, produce 507 CP si permite o turatie maxima de 8.250 rpm. Acceleratia acestui model este de 4,6 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima este limitata la 250 km/h. Fara limitare, modelele M5 ajung la aproximativ 320 km/h.

Desi productia modelului M5 a fost oprita, motorul V10 de 507 CP ramane in productie, el fiind folosit de M6 Coupe si Cabrio.

Cea mai importanta piata pentru M5 a fost cea din Statele Unite. Aici s-au vandut 8.800 de exemplare M5, piata germana fiind pe locul doi, dar la distanta mare (1.647 de exemplare). Marea Britanie si Irlanda au "consumat" impreuna 1.776 de modele, iar japonezii au atras 1.357 de exemplare.

Citeste si:
Imagini superbe in slow-motion: BMW M5, rapid ca un glont
Imagini superbe in...

Noul model este asteptat sa debuteze la Paris si este deja sigur ca va miza pe un V8 biturbo. Nu este un motor nou, ci o versiune mai puternica a celui care se afla sub capota modelelor X5 M si X6 M. Pe aceste SUV-uri propulsorul produce 555 CP, dar pe noul M5 se asteapta o putere maxima in jurul a 570 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.