Auto 14 Iulie 2010 00:05
Porsche ia in considerare productia in serie mica a conceptului 918 Spyder.

Porsche sugerat inca de cand a aratat prima data conceptul 918 Spyder ca l-ar putea produce in serie, daca va gasi suficient de multi oameni incat sa acopere costurile. Si vorbim despre o masina nu chiar conventionala, al carei pret ar putea ajunge la valori record pentru Porsche.

Noul 918 Spyder, pe care il vor la modul serios circa 1.800 de clienti, nu a primit inca unda verde pentru productie, dar daca se va intampla, pretul ar fi unul foarte mare. Circa jumatate de milion de euro, cu 50.000 euro mai mult decat Carrera GT, deocamdata cel mai scump Porsche.

918 Spyder este un roadster supersport, extrem ca design, cu foarte multe linii si detalii, care arata clar arhitectura tehnica a masinii. Motorul este amplasat central, in fata puntii spate si nu vorbim de orice fel de motor. Este un V8 conventional, care produce 500 CP si poate fi turat pana la 9.200 rpm. Motoarele electrice, doua la numar, sunt amplasate pe cele doua punti si dezvolta impreuna 218 CP. Transmisia este asigurata de o cutie de viteze PDK, cu 7 trepte care transmite puterea motorului V8 si a celui electric catre puntea posterioara. Motorul electric al puntii fata antreneaza rotile acestei punti, atunci cand este cazul.

Combinatia de propulsie hibrida are 4 moduri de lucru, fiecare gestionand intr-un anumit fel functionarea celor 3 motoare. Extremele sunt reprezentate de modul E-Drive (doar propulsie electrica, pe o distanta de maxim 25 de km) si modul Race Hybrid, cand toata puterea motoarelor este folosita pentru performante maxime pe circuit.

In aceste conditii, consumul masinii este extrem de redus. Porsche spune ca la un rulaj normal, calm, 918 Spyder consuma 3 litri/100 km si emite 70 grame/km. Cand se doreste performanta, masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3,2 secunde, viteza maxima fiind de 320 km/h.

Sursa: Carscoop


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.