Auto 16 Iulie 2010 00:05
In cazul masinilor electrice care ne asteapta peste cativa ani, cea mai importanta garantie va fi cea care acopera bateriile.

Una dintre problemele cele mai importante ale masinilor electrice tine de durata de viata a bateriilor. Asta pentru ca bateriile sunt destul de sofisticate si - ca urmare - foarte scumpe. Unele studii spun ca acestea ar putea fi afectate serios de sistemele de incarcare rapida pe care le vor pune la dispozitie constructorii. Asadar, garantia acestora este foarte importanta.

Pentru a convinge clientii, Chevrolet a hotarat sa ofere pentru modelul Volt (o masina speciala, electrica, care va debuta anul viitor) garantie transferabila, de 8 ani, in limita a 160.000 km.

Volt este modelul in care GM isi pune mari sperante si pe care il dezvolta de multi ani. Volt este un model cu propulsie electrica, care are si un motor conventional. Cu toate acestea, nu este un hibrid, pentru ca motorul cu ardere interna nu propulseaza in nici un moment masina, nu este conectat la transmisie. Masina este propulsata de un motor electric, cu o putere maxima de 150 CP. Cand are bateriile pline, acest motor poate asigura o autonomie de maxim 60 km. La terminarea curentului din baterii porneste automat un mic motor termic, care nu propulseaza direct masina, dar incarca bateriile pentru motorul electric. In acest fel, autonomia maxima a masinii este in jurul a 500 km.

Cei de la Chevrolet spun ca au luat decizia sa ofere aceasta garantie dupa ce performantele bateriilor lui Volt le-au depasit asteptarile. Chiar daca se stie exact ca bateriile masinilor electrice isi pierd mult din performante cand este foarte frig, americanii au gasit o solutie. Incalzirea acestora atunci cand temperaturile sunt foarte scazute. La fel, pentru a nu le afecta performantele cand este foarte cald, acestea sunt racite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.