Auto 5 August 2010 00:05
Luna iulie a reprezentat pentru modelul de clasa C al familiei Hyundai, i30, atingerea unui dublu prag. La implinirea a trei ani de la debutul sau pe piata europeana, modelul depaseste cifra de un sfert de milion de unitati comercializate la nivelul intregului continent.

Castigator al numeroase titluri, modelul dezvoltat si construit in Europa a parcurs o traiectorie permanent ascendenta inca de la momentul lansarii sale din luna iulie 2007 si continua sa se comercializeze in volume record.

Vanzarile i30 au crescut anual pe continentul european, culminand cu un record total de 95.375 unitati in anul 2009. Trendul s-a pastrat si in primul semestru al anului in curs, cu cresteri de 41% pentru versiunea i30 hatchback comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior si cu o performanta lunara de 15.273 unitati, inregistrata in luna martie 2010.

Premiat cu numeroase titluri europene, inclusiv cel de “Masina Anului 2008 in Spania”, modelul i30 a atins in cursul lunii anterioare si pragul de 600.000 unitati comercializate la nivel mondial. i30 si-a inceput cariera europeana ca model importat din Coreea, productia transferandu-se ulterior la fabrica Hyundai de la Nosovice, Cehia. De la inaugurarea fabricii in anul 2008, Hyundai a comercializat peste 200.000 unitati i30 construite la locatia europeana.

In scopul de a isi mentine pozitia intr-un segment atat de popular, i30 a primit recent un facelift minutios, care include o paleta larga de imbunatatiri la nivel de design, specificatii si performante. Noua versiune inglobeaza programul unic pe piata dedicat beneficiilor pentru client “Five Year Triple Care”, care pune la dispozitia posesorilor i30 5 ani de garantie integrala, 5 ani de asistenta rutiera si 5 ani de verificari tehnice gratuite.

“In numele intregii echipe Hyundai doresc sa urez "La multi ani" modelului i30 – o masina care reprezinta temelia cresterii remarcabile a vanzarilor la nivel european si continua sa atraga tot mai multi clienti catre marca Hyundai,” a declarat Allan Rushforth, vicepresedinte al Hyundai Motor Europe. “Prin prezenta pe piata a noului model i30 ne asteptam ca populatitatea modelului sa creasca in continuare,” a adaugat acesta.

Citeste si:
Noul Hyundai Tucson facelift: interior nou cu mai multe butoane fizice
Noul Hyundai Tucson facelift:...

Sursa: Hyundai


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.