Auto 12 August 2010 00:05
Strainii nu glumesc cand vine vorba de depasirea limitei de viteza. Iar sanctiunile pot ajunge la sume exorbitante.

In Elvetia, un sofer suedez, de 37 de ani, a fost suprins de un radar fix conducandu-si Mercedes-ul SLS AMG cu 290 km/h, pe autostrada.

Iar elvetienii au un sistem de amenzi bazate pe venitul contravenientului, asa ca nefericitul suedez a aflat ca trebuie sa plateasca o amenda de un milion de franci, adica aproximativ 725.000 euro. Asta inseamna aproape de 4 ori contravaloarea masinii.

Mai mult, ca sa fie siguri ca soferul plateste, politia elevetiana a confiscat masina. Probabil o vor inapoia dupa plata amenzii, care nu exclude si o posibila condamnare, totul depinzand de decizia judecatorilor.

Eu l-as invita in Romania, daca tot vrea sa-si faca de cap. E adevarat ca are la dispozitie doar doua autostrazi, dar daca merge cu aproape 300 km/h nu risca decat 3 luni fata permis si o amenda de 540 de lei. O nimica toata, chiar si pentru romanii nu neaparat milionari, dar plini de tupeu.

Sursa: Blick.ch via Motorstory


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.